събота, 5 май 2012 г.

Почистване на огнеупорно стъкло

Почистването на стъклото на камината не е трудна задача,ако имате необходимите химикали за бита.Съществува голямо разнообразие от методи,с различни резултати.Обикновено има два вида ситуации,които се нуждаят от почистване.Черен прозорец от сажди и мъглив прозорец,който по-трудно се отстранява.
Стъпка 1 Взема решение за метод: Измива се с амоняк ** Препоръчителна ** - Уверете се, че камината е хладна на допир.Напълнете спрей бутилка с леко разтворената смес от амоняк и вода.Водата помага на амоняка да се изпарява върху стъклото.Някои препоръчват да използвате и оцет в сместа, въпреки че това не е необходимо.Вземете хартиени кърпи и напръскайте стъклото.Започнете да бършете черното или мъгливо стъкло.Това ще отнеме време,за да се получи чист прозорец.Също така вземете амоняк и вода,напоете хартията и потопете в пепелта на дъното на печката.Използвайте тази смес за излъскване на стъклото,тъй като пепелта ще подпомогне в химическо почистване на стъклото.Избършете със суха кърпа.
Стъпка 2 Обгорете го - най-черното върху стъклото е причинено от недостатъчно изгаряне на дървесни частици.Направете веднъж един наистина здрав огън,който ще помогне за почистване на стъклото.Това също ще помогне да се почисти и комина. Стъпка 3 Почистете с вестници,вода и пепел - Това наистина работи, въпреки че отнема много повече зор, отколкото някои от горните възможности.Потопете вестника в малко вода и поръсете с пепел.Търкайте и накрая избършете със сух парцал. Стъпка 4 Използвайте бръснарско ножче,за да изстържете по-упоритите замърсявания. Почистване Джеронимо

Няма коментари:

Публикуване на коментар